Gondelvaart

Bezoekerstijden

Tijd

Om 20:00 uur is de afvaart vanaf Dwarsgracht Zuid richting CR ¨De Otterskooi¨ en rond 21:30 uur, als het donker begint te worden, varen de gondels weer terug naar Dwarsgracht Zuid. Op de terugweg zijn de gondels natuurlijk prachtig verlicht, veelal met een lint van jampotjes met waxinelichtjes. Zorg er voor dat u voor 20:00 uur aanwezig bent, zodat u een mooi plaatsje aan het water hebt om dit sprookjesachtig tafereel te aanschouwen. Tussentijds kun u genieten van varende orkesten. De toegang bedraagt € 2,– per persoon voor kinderen tot en met 12 jaar en vanaf 13 jaar is de toegang € 5,– per persoon. Toiletten zijn aanwezig op het feestterrein.

Route naar Dwarsgracht

Navigatie

Parkeerplaatsen zijn tijdens gondelvaart volop aanwezig en parkeren is voor bezoekers gratis. Wel zijn een aantal wegen nabij de parkeergelegenheden eenrichtingswegen teneinde de doorstroming van het verkeer zo optimaal mogelijk te laten verlopen. U wordt verzocht de borden naar de parkeerplaatsen te volgen en de instructies van de verkeersregelaars nauwgezet op te volgen. Op de meeste aan- en afvoerroutes is een parkeerverbod van toepassing en de politie houdt dit streng in de gaten en zal bij overtreding verbaliseren.

Met de auto moet u naar de kruising van de Beulakerweg met de Cornelisgracht nabij Giethoorn rijden. Of in coordinaten 52°43’25.24″N en 6°04’38.30″E. Vanaf dat moment moet u de borden volgen en eventuele instructies van verkeersregelaars nauwgezet opvolgen.

Met de fiets

Woont of verblijft u relatief dicht bij Dwarsgracht, dan is het aan te raden om met de fiets te komen. Zowel vanuit Giethoorn Zuid alswel vanuit Giethoorn Noord kunt u gescheiden van het gemotoriseerd verkeer rustig naar Dwarsgracht fietsen. Halverwege de rit is een controlepost waar een toegangsbewijs gekocht kan worden. Ook vanuit Blokzijl, Vollenhove en St. Jansklooster kan met de fiets via het pontje van Jonen, naar Dwarsgracht worden gereden.

Met de boot

BootVanuit alle richtingen kunt u met de boot naar de Dwarsgracht varen. Nabij de Dwarsgracht zijn er controleposten te water, waar u een toegangskaartje kunt kopen. Matig uw snelheid en blijf aan de kant liggen, zodat de gondels onbelemmerd hun route kunnen volgen. Denk aan uw veiligheid en let op dat u in het donker de juiste verlichting voert. Wees geduldig na de afloop van de gondelvaart en vaar niet dwars tussen de gondels door.

Overzichtskaart

Verkeersplan Hiernaast kunt u in detail een overzichtskaart van Dwarsgracht bekijken met alle routes, controleposten en verkeersregelaars.

Na afloop kunt u natuurlijk naar huis gaan, maar u kunt ook naar de feesttent gaan waar u kunt genieten van een spetterend optreden van een band. De spanning zal voor de gondelbouwers zo rond de klok van 01:00 uur ten top stijgen, want dat is het moment waarop de juryuitslag bekend gemaakt zal worden.

Daarna kan er nog worden doorgefeest tot in de kleine uurtjes. De toegang tot de feesttent is gratis.